Peetu Liesinen

MOOD OPERATOR

7.8.2024 — 1.9.2024

Avoinna

ti, to, pe 12-17, ke 12-18
la 11-16, su 12-16
Taiteiden yö 15.8. 12-20
Taiteilijatapaaminen ja Kantakaupungin galleriakierros 15.8. 17-19.30

 

Tm•gallerian syyskauden avaa Peetu Liesisen näyttely Mood Operator. Näyttely esittelee sarjan Peetu Liesisen uusia maalauksia. Näyttely on Liesisen neljäs yksityisnäyttely Helsingissä.

Näyttelyyn pyrin luomaan tunnelman, jossa on läsnä häiriö ja harmonia. Teosten kuvasto saa liikkua vapaasti eri tilanteiden, kuvitelmien ja maailmoiden välillä. Maalausten sarjallinen koko sekä rajattu tekniikka tekee seitin teosten välille ja luo merkillisen, mutta yhtenäisen tunnelman näyttelykokonaisuuteen. Näyttelyssä nähdään sarja maalauksia sekä muutama kehystetty piirustus.”

Peetu Liesinen on kuvataideakatemiasta 2020 valmistunut Taiteen maisteri. Liesinen opiskeli myös Berliinin Universität der Künstissa, Prof. Thomas Zippin opetuksessa. Liesisen töitä on ollut esillä esimerkiksi Kiasmassa, Galleria Halmetojassa, Rovaniemen taidemuseossa, SIC galleriassa, Mäntän kuvataideviikoilla, Lappeenrannan taidemuseossa, Vantaan taidemuseossa sekä ulkomailla Berliinissä, Lontoossa, Tukholmassa sekä Frankfurtissa.

Liesisen teoksia on Nykytaiteen museo Kiasman, Valtion, Saastamoisen säätiön ja Wihurin rahaston kokoelmissa sekä useissa yksityiskokoelmissa.

Liesinen asuu ja työskentelee Fiskarsissa.

Peetu_Liesinen_CV_2024

Instagram: @peetuliesinen/

 

Kiitos: Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto