Mikko Hintz
30.4.2025 — 25.5.2025Avoinna
ti, to, pe 12-17, ke 12-18,
la 11-16, su 12-16
30.4. 12-15, suljettu 1.5.
Työskentelen pääosin abstraktin maalauksen parissa. Tutkin muodon, värin ja värimuotojen suhteita. Tuleva näyttely esittää maalauksia, joiden reunat ovat muotoon leikattu. Teosten amorfiset ääriviivat muistuttavat usein tuttuja esineitä, esimerkiksi leijaa tai surffilautaa. Muotoiltu reuna muuttaa teoksen suhteen ympäröivään tilaan koska teos ei ole pelkästään kuvan pinnassa. Haen vaikutteita ja assosiaatiota muotoilusta, musiikista ja rytmistä. ”Rytmisyys toimii ikään kuin välittäjänä sisäisen ja ulkoisen, julkisen maailman välissä. Maalaus ei ole kokonaan yksityinen eikä julkinenkaan, vaan näiden välissä väreilevä kosketuspinta. (Verwoert).
Tavoite on luoda jonkinlaista visuaalista symboliikkaa, joka kuvaa sitä ideaa, että maalaus on kieli, joka ymmärtää maalausta ei pelkästään optisena tehtävänä vaan myös jonkinlaisten aineettomien ominaisuksien ja myös väreihin liittyviin, jotenkin salaisten psyykkisten ominaisuuksien yhdistävänä ilmauksena. Abstrahoiduista muodoista ja väreistä keksitty maisema, luonnon, musiikin, kielen ja muodon yhteisvaikutus. Mikä kiinnostaa on värien sisältämä tila ja kosketuspinta ja mittasuhde, väreissä on jotain, jossa on liikettä. Vaikka kuvat ovat täysin pysähtyneitä, maalaus on jatkuvassa liikkeessä oleva illuusio. Liike, joka luo tilaa ja kommunikoi.
Mikko Hintz
Mikko Hintz (s.1974) on saksalaissyntyinen suomalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Tanskan Kuninkaallisessa Kuvataideakatemiassa Kööpenhaminassa professori Erik Steffensenin johdolla grafiikan osastolla.
Hintzin viimeiset näyttelyt ovat muun muassa ”Hidden matter”, Inga Melderen kanssa, Helsinki Contemporary (2019); ”on entre ok, on sort ok”, Temnikova & Kasela, Tallinna (2016); ”Kiasma Hits”, Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki (2013–2014); ”Usko tai älä – uusia teoksia kokoelmasta”, Meilahden taidemuseo, Helsinki (2011–2012)
Taidemaalariliitto maksaa taiteilijoille näyttelypalkkion. Palkkioiden maksuun on saatu valtionavustusta Museovirastolta.