Finnish Painters Highlights

HIGHLIGHTS – Finnish Painters -projektin kuulumisia

Tutustu suomalaiseen nykymaalaukseen kuraattorien Mamie Beth Caryn ja Claire Mary Anne Gouldin kanssa. He ovat kuratoineet kymmenen suomalaista taidemaalaria Finnish Painters -sivustolta.

Teos: Joel Slotte, Celestial Dungeon Keeper, 2024.

”CHART Art -messujen ja ENTER Art Fairin (29.8.-1.9.2024) ympärillä olevat viikot tarjoavat kansainväliselle taideyhteisölle poikkeuksellisen mahdollisuuden nauttia pohjoismaisista lahjakkuuksista maailman johtavien taiteen ammattilaisten, keräilijöiden, harrastajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kuraattorit valitsivat yhdessä 10 taiteilijaa Finnish Painters -sivustolta. Tämä valikoima, nimeltään HIGHLIGHTS, on tarkoitettu innostamaan, riippumatta roolistasi tai kiinnostuksestasi kansainvälisessä taideyhteisössä, ja sukeltamaan suomalaiseen nykymaalaukseen.”

HIGHLIGHTS taidemaalarit: Henna Aho, Elina Autio, Matilda Enegren, Kaija Hinkula, Tiina Heiska, Tuomo Laakso, Rauha Mäkilä, Jussi Niva, Elsa Salonen ja Joel Slotte.

Mamie Beth Cary toimii johtajana von Barthassa Kööpenhaminassa, ja Claire Mary Anne Gould on viime aikoina toiminut kuraattorina Kunsten Museum of Modern Artissa Aalborgissa ja HAM Helsingin taidemuseossa. Kuraattorit tilattiin yhteistyössä Finnish Painters -projektin ja Suomen Tanskan kulttuuri-instituutin kanssa.

Artikkelin voi lukea Finnish Painters -sivustolta: https://finnishpainters.fi/highlights

Lisätietoa: Tuottaja Saija Koponen, Taidemaalariliitto, puh. 044 766 4504, [email protected]